Dører og vinduer

Vi leverer vinduer og dører fra blant andre Lyssand, Frekhaug, Nordan, Natre, Velux og Diplomat.

Vindusløsninger av høy kvalitet

Gjennom stolte tradisjoner og godt håndverk har Lyssand utviklet og definert vindusløsninger av høy kvalitet siden 1947. Lyssand vinduer og dører er kvalitetsprodukter ned til hver minste detalj. Våre produkter er tilpasset et krevende norsk klima og leveres med elegant design og funksjonalitet som ivaretar din trygghet og komfort.

Vind, kulde og regn setter både byggeteknikk og materialer på tøffe prøver. Vi arbeider kontinuerlig for å gjøre våre vinduer og dører så hardføre, fleksible og sikre som mulig. Våre produkter møter både dagens og fremtidens krav til funksjonalitet og isolasjonsevne.

Ytterdør for ditt hjem

Hos Diplomat finner du en ytterdør som passer akkurat ditt hjem. I tillegg er Diplomat opptatt av kvalitet og sikkerhet. Din sikkerhet. Derfor lager Diplomat dører for barske skandinaviske forhold, produsert på moderne fabrikker i Norden.

Ofte stilte spørsmål

2-lags glass eller 3-lags glass?

U-verdig på 2-lags energi glass er 1,2. U-verdien på 3-lags glass er 0,8, jo lavere tallet er jo bedre isolerer glasset. Man bør uten tvil velge 3-lags glass om man har muligheten til det.

Noen grunner for og skifte vinduer er for at rammen eller karmen har skader eller det er mekaniske skader/slitasje på vinduet. Våre leverandører produserer vinduer med kjerneved som gjør bruken av kjemikalier for impregnering unødvendig. Våre vinduer er miljøvennlige og av høy kvalitet.  

Kondens eller dugg opstår på kalde flater, inkludert isolerglass, når luftens fuktighet kondenserer ved lave temperaturer, ofte under stjerneklare, vindstille netter på senhøsten og tidlig vinter. Dette kan forvandles til is dersom overflatetemperaturen faller under frysepunktet. Dette fenomenet er likt dugg dannelsen på en bil som står ute om natten eller dugg i gress. 

Utvendig kondens eller dugg på isolerglass  indikerer ikke et kvalitetsproblem, men tvert om et tegn på teknisk høy kvalitet. 

Disse glassene har: 

– Utmerket Isolasjonsegenskaper.

– Reduserer kaldras og sikrer god komfort innendørs. 

– Minimerer varmetap og energiforbruk for oppvarming.

– Bidrar til et bedre inne klima og miljø.

– Oppfyller teknisk forskrift 

Dannelsen av utvendig kondens eller dugg er avhengig av flere faktorer og oppstår ikke alltid likt.  

 

Tiltak mot Utvendig kondens

– Utvendig solskjerming som markiser eller screengardiner 

– Isolerglass med antikondens/duggbelegg  

Personsikkerhetsglass skal beskytte personer og dyr for skade ved sammenstøt med glassfelter. Teknisk forskrift krever at det brukes sikkerhetsglass i dører, sidefelt og vinduer med brystning mindre enn 80cm fra gulv til underkant vindu skal også ha personsikkerhetsglass. Selvom det ikke er personsikkerhetsglass i ditt vindu eller dørfelt anbefaler vi at ved skifte av glassfelt blir det satt inn personsikkerhetsglass.

Så lenge karm og ramme ikke er skadet mekanisk eller av råte kan man fint skifte bare isolerglasset i vinduet ditt. Det er også mer miljøvennlig og rimeligere enn og skifte hele vinduet. 

Send en forespørsel

Ønsker du kontakt via telefon eller epost?(Påkrevd)
Dra og slipp filer her, eller
Max. file size: 8 MB.

    Glassrekkverk

    fra 4.200,- per løpemeter

    Vårt stilrene rekkverk med glass og stolper i aluminium er nå på kampanje, ferdig montert!